Followers

#Θάνος

ΕΡΩΤΗΣΗ:


Θα ήθελα σας παρακαλώ πολύ να μου πείτε πως φτιάχνονται τα τρίγωνα πανοράματος.



  ΑΠΑΝΤΗΣΗ: από όλες


Τσιριμπίμ Τσιριμπόμ
Θανούλη κι ο μπουλκουμές που κάνεις καλός είναι. Μην μπερδεύεσαι με τα τρίγωνα, μείνε σ' αυτά που ξέρεις αγορίνα μου.
Τα δέοντα στον περήφανο για 'σένα, πατέρα σου.



μαντάμ Σουσού
Μπονζούρ και μπονσουάρ μονσιούρ Αθάν, κομάν σαλβά; 

Το ερώτημά σας το θεωρώ τραγικό. Οι σεφ σας δεν ξέυρουν να φτιάχνουν το συγκεκριμένο έδεσμα; Αν το έχετε πια τόσο μεγάλο καημό, καλό θα ήταν να προσλάβετε κάποιον σύντομα.
Προσωπικώς αποφεύγω τέτοιου είδους γλυκίσματα. Προτιμώ την γαλλικήν κουζίναν, όπως κάθε κοσμική κυρία άλλωστε.
Τρίγωνα πανοράματος... τσ τσ τσ. Τα γούστα σας είναι ολίγον τι στενάχωρα.


θεία Όλγα
Προκομμένο μου παιδί,  θα σου πω αρχικά πως τα τρίγωνα θέλουν μεράκι.
Τώρα ήρθε η στιγμή να σου δώσω την συνταγή της γιαγιάς μου από την Νέα Σμύρνη.

Μάζεψε τα εξής υλικά:
- Ένα πακέτο φύλλο κρούστας (άμα θες σου λέω πως να το φτιάξεις και να μην το πάρεις έτοιμο)
- 2 τσιμπημένα κουτάλια του γλυκού βούτυρο
- 1 1/2 κούπα του τσαγιού ζάχαρη (την λευκή, αυτή που κάνει κρίτσι κρίτσι)
- 1 γενναία κουταλιά της σούπας λεμονάκι μυρωδάτο
- 1 κούπα γάργαρο νερό
 - Κρέμα ζαχαροπλαστικής (να ζητήσεις από το αγαπημένο σου ζαχαροπλαστείο)

Τώρα τα εκτελούμε:
Πάρε το φύλλο κρούστας, δίπλωσε το στη μέση και άπλωσε το βούτυρο καλά καλά (και στις γωνίες, όχι όσα βλέπει η πεθερα)

Τώρα πιάσε την μια γωνία απ το φύλλο και γύρισε την σαν να σχηματίζεις ένα τρίγωνο, θα το  κάνεις αυτό από κάτω ως πάνω μέχρι να τελειώσει το φύλλο.



Έτσι διπλωμένα τα βάσεις στον φούρνο για να πάρουν ένα απαλό ροδαλό χρώμα.

Ξεκινάμε τώρα το σιρόπι.
Βάζεις σε μια κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη, μόλις πάρουν μια πρώτη βράση ρίχνεις και το λεμονάκι. Τα αφήνεις να βράσουν για 5 λεπτά και τραβάς την κατσαρόλα απ το μάτι της κουζίνας.
Αφού έχεις αφήσει τα τρίγωνα σου να κρυώσουν καλά καλά, τα βουτας στο ζεστό σιρόπι (όχι σα να βάζεις τρίποντο, σιγά σιγά μ ένα πιρούνι βάλ' τα μέσα να μουλιάσουν και απ τις δύο πλευρές)

Τώρα το αγαπημένο μου σημείο, το ΓΕΜΙΣΜΑ!
Αφού έχεις αφήσει να κρυώσουν τα σοροπιασμένα σου τρίγωνα, ξεκινάς να τα γεμίζεις με ένα κουταλάκι με την κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Σε θέλω γενναιόδωρο και κιμπάρη
Αφού τα γεμίσεις όλα αυτά στο τέλος μπορείς να τα πασπαλίσεις με το τριμμένο φυστίκι Αιγίνης.


Παρεμπιπτόντως, αν τα κάνεις όλα αυτά και τρώγονται κιόλας, στείλε μου ξανά, 
είναι λεύτερη η Λενιώ μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: