Followers

#smsknina

ΕΡΩΤΗΣΗ:

Πως μπορώ να ξεπεράσω το να νιώθω κατώτερη από τους άλλους;




ΑΠΑΝΤΗΣΗ από όλες :

Τσιριμπίμ Τσιριμπόμ
Γιατί κοκόνα μου νιώθεις ότι είσαι κατώτερη από τους άλλους; 
Για ρίξε ένα καλό βλέφαρο στον καθρέφτη... υπάρχει άλλη σαν κι εσένα νομίζεις; Θα σου πω εγώ και θα στο υπογράψω κιόλας: όχι, δεν υπάρχει. 
Δεν λέω, είναι λογικό να απειλούμαστε από μερικές τσαπερδόνοκωλοσφυρίχτες και ορισμένους λεμέδες που κυκλοφορούν ελεύθερα κι ανυποψίαστα ανάμεσά μας. Αλλά όχι, να τους δίνουμε και την δύναμη να
μας χαλάνε το κέφι. 
Η ζωή είναι ένα γλέντι στο οποίο κανείς, μα κανείς, δεν είναι καλεσμένος. Μπουκάρουμε στη ζούλα και περνάμε καλά μέχρι να μας διώξει ο πορτιέρης. Και μετά ξαναμπαίνουμε άμα λάχει. 
Η μάνα σου δεν σε ξανακάνει. Είσαι εδώ, τώρα και αν δεν περνάς καλά φταις εσύ και μόνο εσύ. Βγάλε λοιπόν από το κεφαλάκι σου αυτές τις μαυροφορεμένες σκέψεις, θυμήσου κι ότι ο μισός ντουνιάς περιμένει στη γωνία να σου βγάλει το μάτι και ξεκίνα να ζεις όπως σου γουστάρει. 
Γράψε τους εκεί που δεν πιάνει μελάνι και ασχολήσου με την πάρτη σου.
Γειά μας.



μαντάμ Σουσού
Ακούστε δεσποινίς. Μου είναι αδύνατο να κατανοήσω το ερώτημά σας. 
Είστε αριστοκράτισσα; Αν ναι, πως είναι δυνατόν να νιώθετε κάτι λιγότερο από όλους; Δεν ξέυρετε πως είστε κάτι περισσότερο από όλους. 
Αν πάλι δεν είστε της αριστοκρατίας αλλά της τσοκαρίας. Τότε πτωχούλα, προσπάθησε να μην σκέφτεσαι τα χάλια σου και ν' απολαύσεις την εκπτωτική ζωούλα σου όσο μπορείς.
Δυστυχώς είσαι όντως κάτι λιγότερο, αλλά όχι από όλους, μόνο από τους αριστοκράτες. 
Το μόνο καλόν της υπόθεσής σου είναι ότι όσον αφορά τις τσοκαρίες, εκεί μπορείς και πρέπει να αισθάνεσαι ίση κι όμοια. 


θεία Όλγα
 Γλυκό μου παιδί, ίσως κάποιος-κάπου-κάποτε  να σε έκανε να πιστέψεις πως μπορεί να αξίζεις κάτι λιγότερο απ' αυτό που πραγματικά αξίζεις. Πράγμα που σημαίνει πως εσύ η ίδια άφησες να συμβεί αυτό. Όταν λοιπόν σου έρχονται τέτοιες μαύρες σκέψεις στο μυαλό, δώσε πέντε λεπτά στον εαυτό σου και σκέψου αν υπάρχει έστω ένας άνθρωπος που να πιστεύει σ' εσένα. Αν δεις πως υπάρχει, τότε άλλαξε αμέσως διάθεση και τουλάχιστον γι' αυτόν τον έναν άνθρωπο αξίζει να μην σκεφτείς ποτέ ξανά έτσι. Αν πάλι πιστεύεις πως δεν υπάρχει κάποιος, τότε θα σου πω πως κάνεις λάθος και ίσως ήρθε η στιγμή να ανοιχτείς λίγο παραπάνω στους ανθρώπους και έχεις πολλές πιθανότητες να σε εκπλήξουν ευχάριστα.





Δεν υπάρχουν σχόλια: