Followers

#Χριστίνα Β.

 ΕΡΩΤΗΣΗ:
  Θεία Όλγα, πες μου μία γρήγορη κι εύκολη συνταγή για γλυκό.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: από την θεία Όλγα

Καλή μου Χριστίνα,
αυτή την περίοδο θα προτιμούσα να μην μιλάω για γλυκά 
γιατί προσπαθώ με κόπο να μπω στα καλοκαιρινά μου ζιπ κιλότ.
Παρ' όλα αυτά θα σου δώσω μια απλή αλλά άκρως παχυντική συνταγή.


<<Το παγωτογλυκό της θείας Όλγας>>




 Υλικά:
2 συσκευασίες μπισκότα oreo
300-400 gr παγωτό στρατσιατέλα
 8 αλουμινένιες βάσεις για ατομικά κέϊκ
τριμμένο αμύγδαλο (προαιρετικά)

Για την καραμέλα:
 1/3 κούπας κρέμα γάλακτος
1/3 κούπας μαύρη ζάχαρη
1/3 κούπας ζαχαρούχο γάλα


Παίρνουμε τα αγαπημένα μπισκότα oreo και τα τρίβουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη.
Παίρνουμε με το κουτάλι από αυτό το τρίμα και το στρώνουμε καλά καλά στις βάσεις, ώστε να γίνει μια ενιαία βάση για το γλυκό μας.
Ύστερα στρώνουμε από πάνω μια μπάλα παγωτό στρατσιατέλα (έχουμε αφήσει το παγωτό 20'-30' εκτός κατάψυξης για να μαλακώσει)

Στη συνέχεια βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα την μαύρη ζάχαρη και το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε περίπου για 3-4 λεπτά. Τραβάμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Τέλος με ένα κουτάλι προσθέτουμε την καραμέλα που ετοιμάσαμε πάνω από το παγωτό.
Προαιρετικά, ρίχνουμε από πάνω τριμμένο αμύγδαλο.


Αν δεν σερβίρουμε εκείνη την ώρα το γλυκο μας μπορούμε να σκεπάσουμε τις βάσεις μας με μεμβράνη και να το φυλάξουμε στην κατάψυξη.

Υ. Γ. Αν θες εσύ και οι καλεσμένοι σου να συνεχίσετε να έχετε δόντια μετά το γλυκό, καλό θα ήταν πριν το σερβίρεις απ' την κατάψυξη να το αφήσεις γύρω στα 10-15' σε θερμοκρασία δωματίου.


Καλή Επιτυχία!






 

Δεν υπάρχουν σχόλια: